Aanbod Betterbasics

Betterbasics helpt om organisaties beter bestuurbaar, efficiënter, leuker en telkens beter te maken. Als adviseur, projectmanager of zoals in mijn recente opdracht als Rainmaker, draag ik bij aan het formuleren en implementeren van de optimale strategie.

pexels-photo-604895

 

Wat is het 5-Basicsmodel?

Betterbasics werkt met het 5-Basicsmodel voor veranderingen die:

 1. Inzicht en overzicht bieden

  Betterbasics gebruikt het zogeheten Basicsmodel om inzicht te geven in de basics van organisaties en maakt duidelijk hoe deze basics elkaar beïnvloeden. Deze basics zijn de 5 belangrijkste drivers van het gedrag van u en uw medewerkers en  zijn bepalend voor de performance van de organisatie als geheel. Dit model kan als leidraad gebruikt worden maar kan ook een onzichtbare rol spelen.

 2. Innoveren, stimuleren en ontwikkelen

  Betterbasics verbetert samen met de opdrachtgever de basics en realiseert daarmee een betere besturing en een verbetering van de organisatie op alle dimensies: meer winst, hogere waardering door klanten, minder verspilde energie en gelukkige medewerkers.

Samenwerkingsvormen

pexels-photo-416405

Mogelijke samenwerkingsvormen

1 Projectmanagement

U kunt bij Betterbasics voor een periode mij als ervaren projectmanager of programmamanager inhuren waarbij ik op een projectmatige manier uw gevraagde deliverables oplever. De scope van mijn projecten is divers. Soms op het hoogste strategische niveau, soms heel specialistisch of pragmatisch, bijvoorbeeld:

 • E-commerce innovaties, incl. IT Infrastuctuur en migratie naar ‘de cloud’;
 • Internationale harmonisatie en migratie;
 • Order-to-cash procesverbetering en digitalisering;
 • Digitalisering van kinderopvangprocessen;
 • Transitie naar nieuw businessmodel met ketenintegratie.

2 Interimmanagement

Het tijdelijk vervullen van een lijnfunctie binnen een organisatie combineer ik  bij voorkeur met het verbeteren van de basics en door het gewenste gedrag te laten zien: klantgericht, resultaatgericht en ongecompliceerd.

3 Organisatieadvies

Betterbasics adviseert organisaties om ze efficiënter, leuker en telkens beter te maken. In de praktijk betekent dit vooral dat ik vorm geef aan de strategische gedachten van het directieteam of een coachende, sparrende rol vervul in enkele uren per maand.

Mijn manier van samen werken

Klantgericht, resultaatgericht en ongecompliceerd

Ik hou meer van versimpelen dan van compliceren. Maar back to basics betekent voor mij niet dat we geen waarde hechten aan diepgang en finesses, integendeel. Door de complexiteit te versimpelen tot de basics ontstaat een beter inzicht in waar het écht om draait. Die basics diepen we uit tot in de finesses.
Ik ben gewend om projectmatig te werken volgens Prince2 en 'agile'. Per opdrachtgever verschilt de behoefte en ik pas me daar flexibel op aan.

Prince2

een acroniem van: Projects in Controlled Environments versie 2 en is een methode voor projectmanagement. Deze methode is gericht op het management, de besturing en de organisatie van een project. 

Agile

Het woord 'agile' betekent letterlijk:
behendig, lenig. In de IT staat het voor softwareontwikkeling in korte, overzichtelijke perioden van vaak niet meer dan een maand, soms zelfs hooguit een week. 

Wat is Prince 2?
Wat is agile

 

Het resultaat doet er écht toe

In welke vorm we de samenwerking ook invullen, het resultaat is: veranderingen en verbeteringen in uw organisatie die er écht toe doen:

 • Betere besturing met inzicht en overzicht én
 • Gerealiseerde doelen of projecten én
 • Hogere waardering door klanten én
 • Beter stromende energie én
 • Gelukkige medewerkers.

Veel mensen profiteren dus van dit resultaat en deze verbeteringen:

Uw medewerkers: leuker

Voor hen is het leuker om te werken in een organisatie die klopt. Er zal minder frustratie zijn, minder verspilling en meer resultaat met minder energie. Er zal samengewerkt worden en ze zullen merken dat anderen aan hen bijdragen en vise versa. Medewerkers zullen zich sneller en beter ontwikkelen.

Uw klanten: waardering

Als uw klantwaardepropositie goed gekozen is en met uw goedlopende organisatie goed geleverd wordt, zal de klant dit letterlijk waarderen.

Uw aandeelhouder: waarde

Een goed georganiseerde organisatie die gericht is op het realiseren van de Strategie en dus waarde, is de wens van iedere aandeelhouder.

Ook meer waarde creëren binnen uw organisatie?

Laat uw gegevens achter en ik neem contact op voor een gratis inspirerend kennismakingsgesprek:

Invalid Email
Invalid Number