HRM

Ook op het gebied van HRM is vaak veel winst te behalen en daarom wordt deze ook als aparte driver genoemd. In alle organisaties die ik goed ken, kan het HRM-beleid meer in lijn worden gebracht met de te realiseren strategie.

Schermafbeelding 2018-02-26 om 09.26.33 kopie

Basic: HRM

Is het HRM-beleid in lijn gebracht met de strategie? 

 

Doorvertaling van de strategie

In veel organisaties zijn de strategische doelstellingen namelijk vaak niet goed vertaald naar afdelingsdoelstellingen. En afdelingsdoelstellingen zijn vaak niet goed vertaald naar individuele doelstellingen. Als er geen duidelijke strategische doelstellingen zijn, is er dan wel samenhang tussen de afdelingsdoelstellingen? Vaak wordt nauwelijks gestuurd met de cyclus: doelstellingsgesprek-functioneringsgesprek-beoordelingsgesprek-doelstellingsgesprek, laat staan dat er sprake is van goede coaching. Er kan dus veel meer gedaan worden aan erkenning van de behoeftes en de innerlijke drive van medewerkers en deze beter afstemmen op hun taak binnen de organisatie.

 

De ontwikkeling van mensen 
ontwikkelt de organisatie

Ontwikkeling van mensen ontwikkelt de organisatie

Mensen stellen de organisatie in staat zichzelf te organiseren en mensen zorgen voor het realiseren van de strategie. Ontwikkeling van mensen ontwikkelt de organisatie. Afstemming op de strategie is belangrijk. Ook, of nog liever: juist de hoogste directeur moet zich blijven ontwikkelen. Als directieteam kunt u uw mensen (en hun gedrag) sturen door werving, training, coaching, ontwikkeling, stimuleren, verplaatsen of ontslag.

Hoe staat het ervoor met uw HRM?

Laat uw gegevens achter en ik neem contact op voor een gratis inspirerend gesprek over uw HRM en basis van uw organisatie:

Invalid Email
Invalid Number

Meer lezen over het 5-Basicsmodel

Kies bijvoorbeeld de volgende basic: beloningen. Of een van de andere basics:

Terug naar het 5-Basicsmodel of
kies de volgende basic: beloningen