Kees de Jong (1968)

Betterbasics is de handelsnaam van Kees de Jong

Ik heb een passie voor organisaties. Waarom de ene wel goed draait en leuk is om voor te werken en een andere niet, heeft mij vanaf mijn studie Bedrijfskunde (1986-1992) in Groningen beziggehouden.

 

Na 20 jaar ervaring in succesvolle en minder succesvolle organisaties, ben ik tijdens een opleiding aan het prestigieuze IMD in Lausanne overtuigd geraakt van de kracht van het Starmodel van Jay Galbraith. Ik was (en ben) zo enthousiast dat ik dit model heb vertaald naar mijn bedrijfsnaam en mijn favoriete werkwijze: het 5-Basicsmodel.

 

Sindsdien is het 5-Bascismodel de rode draad bij al mijn projecten, soms openlijk, soms als checklist voor mij zelf.

Schermafbeelding 2018-02-26 om 09.32.15

Resultaat

Met het 5-Basicsmodel lever ik hoge kwaliteit en krijg ik veel opdrachten: veranderingen in organisaties die er echt toe doen! Als adviseur, projectmanager of zoals in mijn recente opdracht als Rainmaker, draag ik bij aan het formuleren en implementeren van de optimale strategie.

Mijn visie

Betterbasics hanteert een holistische aanpak. Alles hangt met elkaar samen. Door te focussen op de basics overstijgen we de complexiteit en vergroten we het inzicht en het overzicht. Daarmee kan de organisatie beter bestuurd worden en brengen we het gedrag in lijn met de strategie:

Schermafbeelding 2018-02-26 om 09.15.05

Mijn aanpak

De 5 basiskrachten die het gedrag (en daarmee het resultaat) van uw organisatie het sterkst beïnvloeden analyseren we, verbeteren we en richten we op de gewenste performance en cultuur. Strategie is de eerste basic. Structuur, processen, HRM en beloningen zijn de andere. Essentieel volgens Betterbasics is het besef dat de 5 basics elkaar beïnvloeden en continu op elkaar afgestemd moeten worden.

Ervaring

Momenteel ben ik actief betrokken bij:

Kinderwoud Kinderopvang wordt al jaren positief beoordeeld door kinderen, hun ouders, eigen medewerkers en branchegenoten. Kinderwoud is een uitmuntend presterende kinderopvangorganisatie die ook in de toekomst de organisatie tiptop op orde wil hebben, sterk met innovatie bezig is en trends niet alleen wil volgen maar ook zelf wil 'zetten'. Als Rainmaker mag ik de organisatie prikkelen en daadwerkelijk de vernieuwing in gang zetten.

Deze stichting bevordert de muziektheatercultuur in (Noord-) Nederland en verwierf landelijke bekendheid met de absurdistische plattelandsthriller Hurt like Hell. In 2018 staat het met Finestra Aperta in het hoofdprogramma van Culturele Hoofdstad 2018. Finestra Aperta (Geopend Venster) is een spectaculaire, moderne muziek- en circustheatervoorstelling die in juni 2018 te zien is.

Vitus geeft geld aan steunbehoevende personen, gezinnen en instellingen in of verbonden met Friesland.

Deze stichting is eigenaar van de Serviceflats Aldlanstate en Heerenhage. Ik heb in deze rol 'organisatie' als aandachtspunt en ben lid van de de financiële commissie.

Rode draad

De rode draad in al deze projecten is de onderlinge afstemming van de 5 basics. Telkens gaat het om ‘alignment’: afstemmen van de strategie met de processen (veelal ICT, digitalisering), herstructureren of inrichten van verantwoordelijkheden, enthousiasmeren, helpen en stimuleren van mensen. En altijd gaat het om doelgericht doen; gewoon samen gestructureerd veel werk te verrichten. Ik ben inmiddels ruim ervaren, leer snel en werk prettig samen.

Typisch Kees

Dit is wat anderen over mij zeggen en waar ik mezelf wel in herken: Ik ben een doelgericht persoon met goed analytisch en conceptueel denkvermogen, goed in staat om op operationeel, beleidsmatig en strategisch niveau te opereren. Zeer organisatie-sensitief en open-minded, leergierig en snel inwerkend in nieuwe materie. Brede leidinggevende ervaring in complexe omgevingen.

Succesvol geweest in verkoop, marketing, communicatie, strategie, projectmanagement van proces- en systeemontwikkeling en organisatieverandering. Ik denk en ik doe. Mijn stijl van leidinggeven kenmerkt zich door voortdurend de organisatiedoelen na te streven, empathisch vermogen en stimuleren. Gedreven, intelligent en bescheiden.

 

Opleiding

APMG-International
2014-2014: Project Management,
Prince2 Foundation en Prince2 Practitioner

IMD (International Institute for Management Development) -
Business Programs

2006-2006: General Management,
Programm for Executive Development (PED)

Rijksuniversiteit Groningen
1986-1992: Bedrijfskunde

St. Vitus College, Bussum
1980-1986: VWO

Kees over IMD:

"De opleiding IMD heeft mijn eigen ontwikkelde model compleet en nog krachtiger gemaakt. Mijn vaardigheid om alle medewerkers mee te nemen in de verandering zijn nu nog beter ontwikkeld en is een onmisbaar onderdeel van mijn aanpak."

Kennismaken?

Laat uw gegevens achter en ik neem contact op voor een gratis inspirerend kennismakingsgesprek:

Invalid Email
Invalid Number

Lees alles over het 5-Basicsmodel
of een van de vijf onderdelen
en begin met strategie: